KÖŞEBAŞI

Rıfat Yörük ve Bünyamin Gültekin'in hazırladığı "Köşebaşı" bu hafta da meselelere farklı bir bakış açısıyla yaklaşıyor

ASPARAGAS HABER

Kayseri’deki yüksek nemin müsebbibi bulundu

Kayseri’de bu sene hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin çok üzerinde olması ve yüksek nem gözleri yeniden Yamula Barajı’na çevirdi. Araştırma-Karıştırma Servisimiz yüksek nemli bu aşırı sıcaklarda ter dökerek çalıştı ve bu ortamın müsebbibini buldu. İşte size Başkan Bekir Yıldız’ın portresi.
Üşümemek için baraj yaptırdı
                 İnsan üşüyünce ne yapar? Ya daha sıkı giyinir ya da daha sıcak bir yere geçer değil mi? Ama bir kişi var ki, üşüyünce üşenmedi ve kimsenin aklına gelmeyen bir şeyi gerçekleştirdi. Bir baraj yaptırarak bulunduğu şehrin iklimini değiştirdi.
Sözkonusu kişi, Kayseri'nin merkez ilçelerinden Kocasinan'ın dört dönem belediye başkanlığını yürüten ve halen KEPSAŞ Yönetim Kurulu Başkanı olan Bekir Yıldız. Sözkonusu barajsa, "Kayseri'ye deniz getirdik" diye reklamı yapılan Yamula Barajı. Kızılırmak'ın kolu Karasu üzerindeki bu barajı yaptıran Kayseri ve Civarı Elektrik Üretim A.Ş.'nin o dönem Yönetim Kurulu Başkanlığını da yürüten Yıldız, yakın çevresine "bu barajı Kayseri için yaptırıyorsam namerdim. Amacım üşümekten kurtulmak…" demişti.
"Mezarıma 'rahmetli çok üşürdü' yazsınlar"
Yıllarca her çeşit spor dalıyla uğraşan, hala Kayseri'de masa tenisi dalında bileğini kimsenin bükemediği Yıldız üstelik iri cüsseli. Bütün bu artılara rağmen Bekir Başkan cereyana hiç gelemez, soğuğa dayanamaz ve sürekli üşür. Katıldığı salon toplantılarında ufacık bir esinti olsa hemen hissedip kapı ve pencereleri kapattıran Yıldız, Kayseri'nin yerel televizyonlarından Elif TV'de katıldığı "Prime-Time" programında " öldüğümde mezar taşıma 'rahmetli çok üşürdü' şeklinde yazsınlar" demişti.
"Gözlerinin içi gülüyor"
Artık içinde kayıklarla, teknelerle gezilebilen, marinası olan, cazibe kaynağı baraj, Kayseri'nin karasal ve soğuk iklimini değiştirip ılımanlaştırdı. Ortalama sıcaklık da yaz ve kış 4-5 derece arttı. Kayseri özellikle kışın Bekir bey için artık çok daha güvenli, güzel ve sıcak. Bu yüzden olacak ki Bekir Başkanın adeta gözlerinin içi gülüyor.
Kısacası, Kayseri'nin iklimini ve bitki örtüsünü değiştiren Yamula (Yemliha) Barajı, Başkan Bekir Yıldız'ı da üşümekten kurtardı.


Adil Düzen idealinden geride kalan; tarz bir sakal, bir tesbih, sigara ve tabla

Geçen hafta bir arkadaşımla Kayseri merkez belediyelerine bağlı şirketlerden birine alınacak bazı malzemeler için fiyat vermeye gittik. Yetkili memurla ön görüşme yapıp bilgi verdikten sonra Genel Müdürün odasına alındık. Yarım saatlik bir görüşme yaptık. Görüşme esnasında gördüklerim o kadar dikkatimi çekti ki paylaşmak istedim.
Genel Müdürle ilk defa karşılaşıyorduk. Müdürümüz kırk-elli yaşlarında temiz yüzlü, hafif sakallı bir şahsiyetti. ‘’Sıcak dolayısıyla olsa gerek ki gömleğinin yakasını biraz fazlasıyla açmıştı.’’ diye düşünürken, masada sümen takımının tam üstünde bir tesbih, bir kül tablası ve bir de Marlboro sigarası olduğunu fark ettim. Dışarısı sıcaktı ama odada klima çalışıyordu, çok serindi.
Kibarlık gösterip bize çay söyledi. Çaylarımızı yudumlarken bir sigara yaktı. Biz konuşurken bir yandan tesbih çekiyor,  bir yandan sigara içiyor, ara sırada bizimle mütalaa ediyordu. Müdürlerin kurumlarda sigara içmesi galiba serbestti.  Davranışları o makamın kendisine babadan miras kaldığı hissini veriyordu. Belki de öyleydi. Tavırları geçmişten alışık olduğumuz eski tip pervasız yönetici tavrı idi. Yarım saat görüştük ve kalktık. Dışarı çıkınca yaşadığımız bu deneyimle alakalı bir söz geldi aklıma; bulunduğun makama değer katamıyorsan ondan güç alırsın…
Bu durumu bir kaç esnaf arkadaşımla paylaştım. ‘’Hangi şirket? Hangi müdür?’’ gibi sorularla karşılaştım. İsim vermedim ama söylediğim herkesin aklında bir isim oluştu. Herkes farklı bir isim söylüyordu. Anladım ki milletin kendisine hizmet için oluşturduğu makamlarda şu an oturan birçok insan bulunduğu makama değer katamıyor, aksine ondan güç alıyordu.
Oysa ki 1994 yerel seçimlerinde genel gidişattan şikayet ederek “düzen değişsin!” diye oy vermiş, millet için devlet diyerek mücadele etmiş, 15 Temmuzda özgürlüklerimiz için sokaklara dökülmüştük.  Ne yazık ki; makam ve mevkinin gücüyle zehirlenen yeni yöneticiler de galiba bir bumerang gibi aynı yanlışların etrafında dönüp durmaktalar. Sanırım; geçen yılların ardından Adil Düzen idealinden geride kalan; tarz bir sakal, bir tesbih, kül tablası ve Marlboro sigarası...
(Alpaslan Sungur)

Evlilik heyecanına veriyoruz!

Dil yaremiz köşemizde bu hafta çiçeği burnunda çiftimiz var. Evlilik heyecanı olsa gerek ‘Evin Kimyası Değişti’ cümlesi ‘Evin Kimyası Degişdi’ye dönüşmüş.  Bu durum bize Cem Yılmaz’ın yıllar önce oynadığı peltek karakteri hatırlattı. Yılmaz o ‘s ‘ harfini söyleyemediği için ‘Asena’ yerine ‘Atena’yı yılbaşı programına çıkarmak zorunda kalmıştı. Biz de aynı tepki ile durumu özetlemek istiyoruz: ‘T’ ile…

                Nice yıllara Hakimiyet!
 
                Hakimiyet gazetemiz dün itibarıyla 68 yaşına girdi. Genel yayın Yönetmeni Mustafa Cengiz’in şahsında tüm ekibi kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz.

KAYSERİ GÜNDEM

ASPARAGAS HABER
 
        “MEVLÜT DİNLEYİP ŞERBET İÇİYORLARDI”
 
            Çanakkale Şehitlik’te gerçekleştirilen CHP Adalet Kurultayı sırasında içki içip göbek attıkları iddia edilen partililerin aslında Mevlüt okuyup şerbet içtikleri ancak bazı AKP’lilerin şerbet bardaklarını şarapla değiştirmeleri sonucunda ufak-tefek sıkıntıların yaşandığı anlaşıldı.
            Bir basın toplantısı düzenleyerek gerçekleri bir bir kamuoyuna açıklayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu “bir grup partilimiz gecelerken şehitlerimizin ruhu için birşeyler yapma gereğini duymuşlar. Mahalleden kendileriyle birlikte gelen ilahiyat mezunu çağdaş bir imamızdan Mevlüt okumasını rica etmişler. Hanımlar da güzel güzel bol fıstıklı Mevlüt şerbeti yapmışlar. Ancak Mevlüt okunup şerbetler içilirken karanlıktan yararlanan bazı AKP’li karanlık güçler bu iyi niyetli girişimi sabote ederek masadaki şerbet bardaklarını şarap kadehleriyle değiştirmişler. Sonuçta bazı arkadaşlarımız ilahi aşkla sarhoş olup sema dönerlerken, yanlışlık kurbanı bazı partililerimiz ise normal sarhoş olmuş ve semah dönüp, halay çekmeye başlamışlar. Olayın aslı astarı budur!” dedi.

                Tehlikeli yolculuk
 
Grafik-tasarımcı arkadaşımız Ufuk Çamdal sabah Talas’taki evinden işe gelirken halk otobüsünde büyük tehlike atlatmış. Kurban Bayramı için bıçağını bileyletmeye götürenlerle dolu otobüs için arkadaşımız şu yorumu yapıyor: “Maazallah şoför aniden fren yapsaydı başta eli bıçaklılar olmak üzere halimiz nic’olurdu!”
Biz de bu yoruma şunu ekledik: “Allah korusun o otobüste ya bir de tartışma, kavga çıksaydı haliniz nic’olurdu!”

TÜYOCUMUZ DİYOR Kİ!

Kayseri’deki hesap Ankara’ya uymadı
Geçtiğimiz haftalarda AK Parti Kayseri’de, 6 ilçe teşkilatının istifalarını sunmalarının ardından hareketli günler yaşanmıştı. Orta Anadolu illerinin ve dolayısı ile Kayseri´nin de sorumlusu,  İstanbul 3. Bölge Milletvekili Harun Karaca istifası alınan ilçelere yeni başkanların belirlenmesi için şehrimizde yoğun mesaiye koyulmuştu.
Ancak temayül yoklamaları sonucunda özellikle metropol ilçe olan Melikgazi ve birkaç ilçe için Karaca’nın Ankara’ya sunduğu isimlerin başkent siyasetine takıldığı öğrenildi. Yozgat başta olmak üzere diğer birçok ilde başarılı bir şekilde uygulanan ilçe başkanları seçiminin Kayseri’de ters tepmesi Karaca’nın da oldukça canını sıktığı gelen bilgiler arasında…

                ASPARAGAS HABER       
 

Vardar Ovası türküsü yasaklandı
 
            Fenerbahçe’nin UEFA Avrupa Ligi play-off turunda tarihinde ilk kez Avrupa'da mücadele etme hakkı kazanan Makedonya temsilcisi Vardar’a iki maçta da yenilerek elenmesinin yankıları sürerken, Kulüp Başkanı Aziz Yıldırım’ın FB TV ve FB Radyo’da  “Vardar Ovası” türküsünün çalınmasını yasakladığı ayrıca bu eserin "Atatürk'ün sevdiği şarkılar" repertuarından çıkartılmasını talep ettiği öğrenildi.
Eşlerinizi boşayın!
             “Vağdağ takımını bile yenemedik. Size yazıklağ olsun!” diyen Yıldırım, eşi Makedon olan futbolcu , yönetici ve teknik heyet mensubu varsa derhal boşamalarını da istedi.
Makedonya turları yasak!
            Öte yandan Kadıköy’den yapılan Balkan gezisi turlarının Makedonya ayağının iptal edildiği de gelen bilgiler arasında...
 

 

GÜNÜN ÇİZGİSİ TURGUT YILMAZ

GÜNÜN KARESİ

 

Bakmadan Geçme