KÖŞE BAŞI

KÖŞEBAŞI. Rıfat Yörük ve Bünyamin Gültekin'in hazırladığı "Köşebaşı" bu hafta da meselelere farklı bir bakış açısıyla yaklaşıyor.

SORDUM SARIÇİÇEĞE, “SEN DE Mİ FETÖ’CÜSÜN?”

Kayseri 4. Ağır Ceza Mahkemesinde “Fetö’cü” olmak ithamıyla yargılanan İbrahim Sarıçiçek halen Nevşehir Cezaevi’nde yatıyor. Duruşması 2 kez ertelenen Sarıçiçek’in davası 29 Eylül Cuma günü yeniden görüşülecek.

Biz de çocukluğunu bildiğimiz genç kardeşimiz Sarıçiçek’e ‘yoksa sen de mi FETÖ’cüsün?’ diye sorduk ve bakın nasıl bir cevap aldık;

“Mücadelenin sembol isimlerindenim”

“5 Ocak 2014’de dönemin Başbakanı sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a destek amacıyla gerçekleştirilen ‘Dik Dur Eğilme’ gösterisi planlayıcısıyım. İmam Hatip Okulları Platformu Kayseri İl Koordinatör Yardımcısıyım. TÜGVA, TÜRGEV ve KADEM’in Kayseri Yurtlar Koordinatörüyüm. 15 Temmuz 2016 hain darbe girişimine karşı ilk saatlerde toplanma çağrısı yapanlardanım. 2013- 2017 yılları arasında FETÖ'ye karşı bin civarında paylaşımla sosyal medyada mücadele verdim. Yani FETÖ'ye karşı sivil mücadelenin Kayseri'deki sembol isimlerindenim. Belgeler ortada. Takdir Türk adaletinin ve beni yakından tanıyan herkesin…”

ACEMİ ÜNİVERSİTELİLER

    Bugünlerde şehrimiz acemi üniversitelilerle dolu. Kayseri’yi tanımayan bu misafirlerimiz şehre ve üniversitelerine alışana kadar güldüren tatlı gaflar yapıyorlar. 
    Bizzat şahit olduğum iki olayı anlatayım. Dün Meydan tramvay durağında beklerken yanıma yaklaşan bir genç “Talas Kaleönü’ne gider mi?” diye sordu. Meramını anlayarak “bu tramvay Talas’a gider. Ama Kaleönü Talas’ta değil hemen önünde.” dedim.
    Diğerinde de Talas’tan otobüse binen bir genç kızımız “Talas’tan geçer mi?” diye sordu. Durumu anlayan şoför gülerek “Hunat’ı kastediyorsan geçer!” deyince acemi üniversitelimiz de gafının farkına vararak mahcup bir şekilde güldü.

Sıcaklardan kaçış
Kayseri’de hava sıcaklıkları mevsim normalleri üzerinde seyrediyor. Hal böyleyken insanlar da sıcaktan kaçarak gölgede serinlemeye çalışıyor. Harikalar Diyarı’nda bulunan Hayvanat Bahçesi’ndeki Tibet Öküzü de aynı yöntemle bulduğu gölgeye sığınarak serinlemeye çalışıyor.

Hatıra duvarı
Melikgazi Belediyesi Nikah Salonu fotoğraf çekimi için bu duvarı öneriyor.

Van-Kayseri kardeşlik hattı
Önceki gün Kayserispor’un Vanspor ile oynayacağı Türkiye Kupası maçı için kulübün kiraladığı özel uçak ile Doğu’nun İncisi’ne gittik. Van Ferit Melen Havalimanı’nda bizleri hemşehrimiz Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Yalçın, Kayseri Milletvekili İsmail Tamer ve Van heyeti karşıladı. 
Kahvaltısı ile meşhur olan Van’da ‘Bak Hele Bak Yusuf Konak’a misafir olduk. Tüm sempatikliği ile bizleri karşılayan mekanın sahibi Yusuf Konak esprileri ile tüm misafirleri kırıp geçirdi.
Kısa bir Van turunun ardından maçın oynanacağı Van Atatürk Şehir Stadı’na yol aldık. 16.00’da başlayan maça Kayserispor yedek ağırlıklı bir kadro ile çıktı. Vanspor’un daha etkili olduğu maçta tecrübesi ile tek gollü bir galibiyetle turlayan şehrimizin takımı oldu.
Teşekkürler Mustafa Yalçın
Maç bitiminde, Kayseri heyetine şehre adım attığından itibaren ilgisini eksik etmeyen Mustafa Yalçın yine eşlik etti. Yalçın havaalanına kadar gelerek heyeti uğurladı.
Van halkından edindiğimiz bilgi ve izlenimlerimize baktığımızda hem Van Yalçın’a alışmış hem de Yalçın Van’ı benimsemiş görünüyor. Van halkı kayyum sonrası şehre hizmetlerin artarak devam ettiği kanaatini taşıyor. Şehirle de bütünleşen Yalçın’a ilgisi için teşekkür ediyor, tur atlayan Kayserispor’u tebrik ediyoruz.


GÜNÜN ÇİZGİSİ - TURGUT YILMAZ

GÜNÜN KARESİ - ŞABAN OK

 

Bakmadan Geçme