Kocasinan'dan organik tarıma destek

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile Kocasinan Belediyesi'nin desteği ile oluşturulan Organik Pazar Erciyesevler Mahallesi'nde hizmete açıldı.

 Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Özkan Kayacan ve Kocasinan Ziraat Odası Başkanı Abdulkadir Güneş, Erciyesevler Mahallesi pazar yerinde kurulan Organik Pazar’ı hizmete açtı.

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Organik Pazar’ın açılışında yaptığı konuşmasında, “Her yıl bir önceki yıldan daha organize şekilde çalışmalarımız devam ediyor. Daha temiz, daha modern ve daha çevreci bir Kocasinan için çalışıyoruz. Bu çalışmalarımız içinde organik tarım da kendisine yer buluyor. Bu tür çalışmaları biz destekliyoruz. İnsan odaklı belediyecilik, insan odaklı hizmet üreterek insanımızın sağlığını desteklemek en önemli görevlerimizden bir tanesidir. Organik pazara yaklaşımımız da bizim, insan sağlığına verdiğimiz önemden kaynaklanıyor. Bu noktada sadece pazar ile ilgili değil bizim desteğimiz, organik domates fidesi dağıtıyoruz. Bu çevreci yaklaşımı destekleyecek mahiyette. Bizi bundan sonraki çalışmalarımız da insan sağlığını ön plana alan her türlü çalışmada yerimizi alacağız” dedi.
Başkan Çolakbayrakdar, “Batılı ülkelere baktığımız zaman organik tarımın hem tarım hem de endüstriyel noktası öne çıkmış durumda. Biz de bu ekonomideki payımızı alabilmek için organik tarımın yanına organik endüstriyel ürünlerin üretildiği tesislerin yapımı ve desteklenmesi olacaktır.” diye konuştu.
Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Özkan Kayacan ise, 4. Organik Pazar’ın açılışının yapıldığını hatırlatarak, “İlk başladığımızda 7 çiftçi ile 70 dekar alanda başlamıştık. Bu gün 75 civarında çiftçimizle 12 ilçemizde üretim yapıyoruz. Yaklaşık 2 bin 500 dekar arazimiz var. Türkiye’de Ankara ve İstanbul’dan sonra organik pazarı olan tek şehir Kayseri. Burada da en büyük teşekkürü Kocasinan Belediyesi hak ediyor. Biz 2012 yılında pazarı açtığımız zaman bu gün tüketici ve üretici buluşmuş durumda. Organik tarım üretmek çok zor. Kimyasal gübre kullanılmıyor. Fiyat olarak bakıldığından normal konvansiyonel tarım ile arada fark yok. Tüm tüketicileri pazara davet ediyorum. Fiyatlar yüksek değil” dedi.
Kocasinan Ziraat Odası Başkanı Abdulkadir Güneş ise, “Tarım İl Müdürümüz ve Kocasinan Belediyesi ile ilk bu işe başladığımızda bir kişi ile başlamıştık. Şimdi Kayseri’de iki yerde organik pazar açıldı. Bu işe katkı sağlayan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü ve personeline, Kocasinan Belediye Başkanımıza teşekkür ederim. Kayseri ticaret ve sanayi ile anılıyor. Kayseri’de tarım ve hayvancılık da iyi ve göz ardı edilmeyecek bir şehir. Özellikle Kayseri’nin ilçelerinde organik tarım yaygınlaşıyor. Emeği geçenlere teşekkür ederim” ifadesinde bulundu.

Kurumsal Haber

Bakmadan Geçme