KOBİ'lere küresel Pazaryolu açılacak

Türkiye ekonomisinin küresel alanda büyümesinin iç ve dış çevrelerce durdurulmak istendiğini belirten TÜMSİAD Genel Sekreteri Osman Kurtkan Kapıcıoğlu, 2023 hedeflerine ulaşmak için bu engellerin birlik ve beraberlikle aşılacağını, ekonomideki ilerleyişin emin adımlarla devam edeceğini belirtti.

 Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD), Güneydoğu Anadolu bölgesinde iş adamlarıyla buluşurken, TÜMSİAD Genel Sekreteri Osman Kurtkan Kapıcıoğlu burada yaptığı konuşmasında KOBİ'lerin Türk ekonomisinin lokomotifi olduğunu ifade ederek,  “Küresel pazarlar için işletmelere pazar yolunun açılması gerekiyor” dedi.

Kapıcıoğlu açıklamalarını şöyle sürdürdü: "Türkiye'yi dünyanın en büyük ekonomileri arasında taşımak için küresel pazarda da söz sahibi olmamız gerekiyor. Bu anlamda işletmelerin yüzde 90'ından fazlasının KOBİ'lerden oluştuğu Türkiye'de uluslararası pazarlarda rekabet gücünü destekleyecek reformların yapılması ve KOBİ'lerin küresel pazarlara açılması için teşvik sistemlerinin geliştirilmesi ekonomimizin geleceği için büyük önem taşıyor."

Kurumsal Haber

 

Bakmadan Geçme