KOBİ'lerin ihracat payı yüzde 50'nin üzerine çıkacak

Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) 2. Bölge Başkanı Mehmet Ceylan, KOBİ'lerin ihracatta yaklaşık yüzde 50 gibi bir paya sahip olduğunu ifade ederek, Hedeflerin KOBİ'lerin doğrudan ihracat yapabilmelerinin önünü açmak olduğunu söyledi.

 KOBİ'leri buluşturan TÜMSİAD İzmir Ticaret ve İş Geliştirme Fuarı’na katılarak, ihracatçı KOBİ'ler yetiştirmeyi hedeflediklerini açıklayan Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) 2. Bölge Başkanı Mehmet Ceylan şunları söyledi:

 

"KOBİ'ler ülke ekonomimizin yüzde 99'unu oluşturuyor. Şu anda ülkemizin istihdamında yüzde 75, ihracatında da yaklaşık yüzde 50 ile en büyük pay KOBİ'lerimize ait. Bizim hedefimiz KOBİ'lerin doğrudan ihracat yapabilmelerinin önünü açmak. Bunun için düzenlediğimiz bölgesel fuarlarla KOBİ'lerimize fuarcılık alışkanlığı kazandırmayı hedefliyoruz. Bu alışkanlığı kazanan KOBİ'lerimiz için artık yurt dışındaki etkinlikler, fuarlar uzak birer hedef olmaktan çıkacak. Yurt dışında boy gösteren KOBİ'lerimizin de ihracattaki paylarını yüzde 50'nin üzerine taşıyacağına inanıyoruz."

 

Kayseri Gündem

 

 

Bakmadan Geçme