FETÖ'nün Kayseri tercihi: MHP

Gazeteci Ersoy Dede, dünkü köşesinde Paralel Yapı'nın hazırladığı "oy verme çizelgesini" yayınladı. Çizelgede FETÖ'nün Kayseri'de MHP'yi tercih ettiği gözüküyor.



Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) 7 Haziran  seçimlerinde her ilde AK Parti'den sonra en çok oy alan partiyi destekledi ve kendisine tabi olanlar bu partilere oy verdi. Fakat bu hafta sonu gerçekleşecek olan 1 Kasım seçimlerinde FETÖ farklı bir taktikle sistemi kilitlemeye çalışacak. Ersoy Dede, FETÖ'nün bu çizelgesini yayınlayarak, nasıl bir yöntemle oy kullanacaklarını yazdı.

Dede’nin ‘Paralel Yapının Seçim Stratejisi’başlığı ile Aktuel.com.tr’de yayınlanan yazısında öne çıkan kısım ise şöyle;

Seçimlere sayılı günler kala, Paralel yapının seçimde taban stratejisini açıklıyoruz.. 30 Mart'taki yerel seçimlerden bu yana uyguladıkları, 'ikinci en büyük parti kimse ona oy verin' taktiği işe yaramayınca, paralel yapı, işe daha bilimsel yaklaşma kararı almış görünüyor.. Yazının altındaki çizelge, Paralel yapıda bu meseleye ciddiyetle eğilen uzman bir kadronun yaptığı ince hesaplar sonucu oluşturulmuş bir çizelge. Çizelgeyi dikkatle incelediğimizde, 'Ak Parti'nin en güçlü rakibine oy verelim' türü görece daha basit bir metodu terk ettiğini anlıyoruz...



"HDP YAZAMADIKLARI YERLERİ BOŞ BIRAKTILAR"

**

Hangi seçim bölgelerinde hangi partiye oy verilmesi gerektiğini belirttikleri listenin bir alt okuması var.. Her seçim bölgesinin yanında yer alan parti, o bölgenin en güçlü ikinci partisi değil.. Bazıları dördüncü bazıları bilakis birinci parti.. Listeye detaylı olarak hepimiz, hepiniz bakın.. Mantığını çözeceksiniz zaten.. Ben referans olsun diye birkaç çözümleme yaptım.. Haa bu arada, listeye dikkatli baktığınızda, bazı bölgelerin yanının boş olduğunu göreceksiniz.. Olur da liste 'Ersoy Dede'nin eline geçerse' diye, 'HDP' yazamadıkları yerleri boş bırakmışlar.. Komik adamlar..



Listeyi, elbette dikkatle incelediğiniz zaman, doğru yerlerden alınacak sadece 100 bin civarında yeni oyla, Ak Parti'nin rahat rahat tek başına iktidar olabileceğini, paralel yapının iyi okuduğunu anlıyoruz.. Analitik değerlendirmede 15 ile dikkatli çalışıldıysa, 18 yeni vekil kazanamaması için hiçbir neden yok... Bunu Paralel yapı biliyor.. Muhalefet partileri biliyor. Ben biliyorum.. Umarım Ak Parti'deki karar vericiler de biliyordur.. Kalın sağlıcakla...

 

Bakmadan Geçme