Erdoğan, Kayseri'deki operasyonu değerlendirdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kayseri'deki paralel yapı operasyonu hakkında konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Dikkat ederseniz bazıları yurt dışına kaçıyor. Yurt içinde olanlar henüz teslim olmuş değiller. Bu manidardır. Yargı içinde olanlar da var. Niye kaçıyorsun? Herhangi bir suç yoksa neden kaçıyorsun?' dedi.

İşadamları adli kontrol kararı ile serbest

Kayseri Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan operasyonda Melikşah Üniversitesi çevresindeki arazilerin baskı yoluyla alınması iddiasıyla ilgili olarak Boydak Holding Ceosu ve Melikşah Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Memduh Boydak, iş adamları Necmi Somtaş, Hakkı Gazezoğlu, Ahmet Türkmen ve Mehmet Filiz ile birlikte Melikşah Üniversitesi idarecileri gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınan 7 kişi sabah erken saatlerde Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde bulunan Adli Tabipliğe getirildi. Memduh Boydak ve beraberindeki iş adamları sağlık kontrolünden geçirildikten sonra yeniden Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki Adli Tabipliğe ikinci defa doktor kontrolüne getirilen 7 işadamı, güvenlik önlemi altında doktor kontrolünden geçirildi. Gözaltındaki işadamları doktor kontrolünden sonra adliyeye sevk edildi. Memduh Boydak ile birlikte iş adamları Ahmet Türkmen ve Mehmet Filiz'in ifadesini alan nöbetçi cumhuriyet savcısının bu isimler hakkında adli kontrol kararı ile serbest bırakılması kararını verdiği öğrenildi.

Büyükşehirden, Melikşah Üniversite’sine cevap

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, yürütülen soruşturma ile ilgili Melikşah Üniversitesi tarafından yapılan basın açıklamasına cevap verdi.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada: "Belediyemiz, Melikşah Üniversitesi veya bu üniversitenin ilişkili olduğu diğer kuruluşlara hiçbir şekilde "arazi tahsis" etmemiştir. İddia tamamıyla asılsız ve gerçek dışıdır. Bu iddiayı ileri sürenler ve yayanlar hakkında her türlü yasal yollara başvurma hakkımız saklıdır." İfadelerini kullandı

Devleti suçlu, terör örgütünü masum gösteriyorlar

Ankara Arena Spor Salonu'nda düzenlenen Türkiye Gençlik Kulübü Federasyonu (TÜGEF) Kongresi'ne katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, burada Melikşah Üniversitesi’ne yapılan operasyonla ilgili açıklamada bulundu. Erdoğan; "Türkiye'nin en önemli iş adamlarını bünyesinde barındıran derneğe yöneticilik yapmış olanların dahi terör örgütünün yalanlarına sorgusuz sualsiz inanabiliyor olmalarını hayretle karşılıyorum. Devletini suçlu, terör örgütünü masum göstermeye çalışanların yaşadıkları akıl tutulmasını ibretle izliyoruz. Bu tabloya tahammül etmek gerçekten çok zor" ifadelerini kullandı.



Neden kaçıyorsunuz?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TRT 1 ve TRT Haber ortak canlı yayınında gazeteci Nasuhi Güngör'ün gündeme dair sorularını yanıtlarken yine Kayseri’de yapılan operasyona göndermede bulunarak: “Dikkat ederseniz bazıları yurt dışına kaçıyor. Yurt içinde olanlar henüz teslim olmuş değiller. Bu manidardır. Yargı içinde olanlar da var. Niye kaçıyorsun?” dedi

 

Bakmadan Geçme