ENGELLi ÇOCUKLAR DUYGULANDIRDI

Hacı Mustafa Postaağası Özel Mesleki Eğitim Okulu öğrencilerinin yılsonu etkinlikleri kapsamında yaptığı birbirinden güzel gösteriler davetlilere duygu dolu anlar yaşattı. Programa katılan İl Müftüsü Doç. Dr. Şahin Güven, 'Bazı çevrelerce engelli çocuğu olan ailelerin, Allah tarafından cezalandırıldıkları gibi çok yanlış söylemler dillendiriliyor. Asla ve asla Allah böyle bir ceza vermez.' dedi.

Hacı Mustafa Postaağası Özel Mesleki Eğitim Okulu'nda, yılsonu etkinliği düzenlendi. Etkinliğe Kocasinan İlçe Mili Eğitim Müdürü Yaşar Öztürk ile şube müdürleri, İl Müftüsü Doç. Dr. Şahin Güven, Nuh Naci Yazgan Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Mustafa Özhamurkar, İlim Yayma Cemiyeti Şube Başkanı Oğuz Memiş, öğrenci velileri ile okul yetkilileri katıldı.

 “Belki de Cennete girmenin yolu onlardır”
İl Müftüsü Doç. Dr. Şahin Güven yaptığı konuşmada herkesin bu dünyadaki imtihanının farklı farklı olduğunu belirterek; “Belki de anne ve babaların Cennete girmelerinin yolu, o engelli evlatlarına bağlıdır" dedi.

Engelliliğin, bir eksiklik olmadığını aktaran Müftü Güven, “Dinimiz, engelli olup olmamayı ayırt etmeden insanların ibadet ve itikatlarına göre hesap göreceğini bildiriyor. Engelli çocuğu olan aileler, yanlış söylemlere inanmasınlar. Belki de o anne ve babaların bu dünyadaki imtihanları da engelli evlatlarına sahip çıkıp bakmalarındadır. Belki de o anne ve babaların cennete girmelerinin yolu, o engelli evlatlarından geçiyor. Bunu ancak Allah bilir ve aileler de engelli evlatlarına bakmayı bir ibadet şuuruyla yerine getirmeliler" şeklinde konuştu.

“Engellilere engel çıkarmamalıyız”
Okul Müdürü Mustafa Akdeniz ise hayatın herkes için bir imtihan olduğunu belirterek; “İnsani yaratan Yüce Allah ona idrak etmek için akıl, görmek için göz, konuşmak için dil vermiş. Sabır ise imtihanın kazanılmasında ve zorlukla mücadelelerde en önemli adımdır. Ancak yaşanan olumsuzlukları aşmada sabrın yanında karşılaştığımız zorlukların sebebini arayarak ortadan kaldırmak için gerekli tedbirleri almak ta temel görevcimiz olmalı. Bunun yanında İslam ahlakının en temel düsturu da zayıf, düşkünlere yardımcı olmak ve onlara yol göstermek, engellilere engel çıkarmamak, onlar için hayatı kolaylaştırmak temel ödevlerimizden olmalı” şeklinde konuştu.

Mehter takımı ayakta alkışlandı
Konuşmaların ardından, öğrenciler tarafından bayrak gösterisi sergilendi, İstiklal Marşı okundu. Engelli öğrenciler tarafından oluşturulan mehter takımı ise mini bir gösteri sundu. Mehter takımının uyumu ve heyecanları dikkat çekerken, davetliler gösteriyi ayakta alkışladı.

Birbirinden değerli gösterileri izleyen protokol üyeleri son olarak öğrencilerin yaptığı çalışmaların yer aldığı ürünlerden oluşan serginin açılışını gerçekleştirdiler. Sergide birbirinden güzel el emeği göz nuru ile yapılmış eserler arasında seramikten yapılan tablolar, anahtarlıklar, askılıklar, ahşap işlemeleri, farklı kategorilerdeki resimler yer aldı.
Haber-Foto: Ramazan KARAKUŞ
 
 

Yorumlar 1
Ayşe sağlam 15 Mart 2019 17:39

ben çok mutlu oldum

Bakmadan Geçme