Danışmentgazi Mahallesi'ne Aile Sağlık Merkezi Ve 112 Acil

Melikgazi Belediye Başkanı Dr.Memduh Büyükkılıç, Melikgazi Belediyesince arsa tahsis edilen ve çevresinde 5 adet Eczane Dükkanı yapılan Danışmentgazi Mahallesi'ndeki Naciye ve Ramazan Büyükkılıç Aile Sağlık Merkezi ve 112 Acil İstasyonu'nun düzenlenen tören ile hizmete açıldığını söyledi.

Danışmentgazi Mahallesi’ndeki Naciye ve Ramazan Büyükkılıç Aile Sağlık Merkezi Açılış Törenine Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sayın Fikri Işık, Kayseri Milletvekilleri İsmail Tamer, Yaşar Karayel, Kayseri Valisi Orhan Düzgün, AK Parti Kayseri Milletvekili Adayı ve Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Mehmet Özhaseki, Melikgazi Kaymakamı Erkaya Yırık, İl Sağlık Müdürü İsmail Kılıç, Melikgazi İlçe Başkanı Sami Kadıoğlu, Melikgazi Belediye Meclis Üyeleri, İl Sağlık Müdürlüğü Yetkilileri, Belediye Birim Müdürleri ile muhtarlar ve çok sayıda semt halkı iştirak etti. Hayırsever Naciye ve Ramazan Büyükkılıç çifti de törene iştirak ettiler.
Halk ve çevre sağlığına büyük önem verdiklerini ve bunun bir göstergesi olan sağlık tesisi inşa ederek bölge halkının hizmetine sunduklarını belirten Başkan Dr.Memduh Büyükkılıç “Melikgazi her yerde ilkesi ile başlatılan çalışmalar neticesinde bugün çok amaçlı bir sağlık tesisini hizmete açıyoruz. Belediye arsa tahsis etti. Meclis kararları ile de bina maliyetini Naciye ve Ramazan Büyükkılıç’ın şartlı bağışı ile binanın yapımını üstlendiler. Kendilerinden Allah razı olsun. Bu sağlık tesisi önemli. Çünkü 3 mahalleye ve 75 bin nüfuslu bir bölgeye hizmet verecektir. 2 katlı bina toplam kapalı alanı 800 m2’dir. Aile Salık Merkezi yanında 112 Acil servis ile Diş Ünitesi de vardır. Melikgazi eğitim ve sağlık konularında hassas ve bir o kadar da kararlıdır. 7 Okul inşa ederek hizmete sunduk. Sağlık merkezleri 112 acil servisleri inşa veya tahsis ederek bölge halkının hizmetine sunuyoruz.” dedi.
Büyükşehir Belediye Eski Başkanı ve AK Parti Milletvekili Adayı Mehmet Özhaseki ise Türkiye’nin büyüdüğünü ve geliştiğini ancak Kayseri’nin daha çok büyüdüğünü ve geliştiğini, çalışmalarının örnek alındığını ve “Kayseri Modeli” kavramı ile belediye çalışmalarının adeta ders konusu olduğunu ifade ederek “ Belediye çalışmaların temelinde dayanışma ve işbirliği vardır. Önemli olan hizmetin yapılmasıdır. Kimin yaptığı değildir. Tıpkı burada olduğunu gibi burada İl Sağlık ve Melikgazi gibi iki kurum beraber bu çalışmayı gerçekleştirmiş. Melikgazi Belediyesi’ni bu çalışmadan dolayı kutluyorum. Bu bölgenin ilk temel atıldığında bozkır bir ovanın ortasında örnek daire inşa etmiştik. Bugün alt yapı sorunu olmayan, kamu ve özel sosyal tesisleri, çarşı, pazaryeri, okul ve sağlık merkezleri bir Kayseri’ye, bir şehir daha kazandırdık.” dedi.
Kayseri Valisi Orhan Düzgün, yapılan Aile Salık Merkezi’nin hayırlı olması temennisinde bulunarak hayırsever Naciye ve Ramazan Büyükkılıç’a teşşükkür etti.
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sayın Fikri Işık konuşmasında Kayseri Belediyelerinin geleceğe yatırım yaptığını ve seçimlik değil halkın gerçek ihtiyaç ve taleplerini yerine getirdiklerini belirterek şunları söyledi:
“Kayseri Belediye yatırımları ile Kayseri’nin fiziki yapısı değişmiştir. Belediye yatırımları ile halkın sosyal, kültürel, sportif ve eğitimsel hayat standartlarında yükselme olmuştur. Eskiden yol ve kaldırım isteyen mahalleliler şimdi spor salonu, fitness salonu, sosyal tesis ve büyük ölçekli parklar talep etmektedir. Bu gelişimin bir göstergesidir. Melikgazi Belediyesi okul yapıyor, sağlık merkezleri tahsis ediyor. Bu çalışmalar Milli Eğitim, Sağlık Müdürlüğü veya DSİ’nin demiyor, hizmet için bunu görev olarak kabul ediyor ve halkın hizmetine sunuyor. Bu dünya lideri olmaya, Yeni Türkiye’nin bir habercisidir. Hayali gerçekleştiren, borç veren, yatırımların arkasında olan bir hükümetin ve İnancın sonucudur. ”
Açılış esnasında vatandaşlara ve katılımcılara Melikgazi Belediyesi’nin geleneksel ikramı Aşure servisi yapıldı. Hayırseverlere günün anlam ve önemine istinaden birer plaket takdim edildi.

Bakmadan Geçme