• Haberler
  • Gündem
  • Çevre koruma ve temizlik işçileri ile tanışma ve mevzuat toplantısı

Çevre koruma ve temizlik işçileri ile tanışma ve mevzuat toplantısı

Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, çöp toplama, cadde ve sokakların süpürülmesi ile camilerin temizliği işlerinin yeni bir firmaya ihale ile 26 aylığına verildiğini ve 450 işçinin bu süre zarfında istihdam edileceğini bildirdi.

Bu toplantının bir bakıma ihaleyi alan yeni firma ile çalışanların tanışmalarına vesile olduğunu ifade eden Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, konu ile ilgili olarak şunları kaydetti;
“Melikgazi Belediyesi çevre temizliğine, sokak ve caddelerin süpürülmesine büyük önem vermektedir. Kayserililer her sabah temiz bir çevre ile güne başlamaktadır. Melikgazi Kayseri merkez nüfusunun yüzde 50'sine hitap etmekte ve iş saatlerinde merkez nüfus artmaktadır. Bu da çevrenin daha itina ile temizlenmesine gerekli kılmaktadır. Temizlik işlerine ihale ettik. 26 aylığına yeni bir firma aldı. Bu süre içerisinde 450 işçi istihdam edilecektir. Bu toplantıda hem firma yetkilileri ile çalışanlar nem de işçiler bir bakıma tanışmış oldu. Ayrıca 450 işçiye İş Sağlığı ve İş Güvenliği Eğitimi verilmiştir. Toplantı sonrası firma tarafından satın alınan 17 elektrikli motosiklet, 4 benzinli motosiklet ve 8 adet binek kontrol aracı hizmete sunulmuştur”
Melikgazi Belediyesi Çevre Koruma ve Temizlik İşleri Müdürlüğünden sorumlu Başkan Yardımcısı Mustafa Türkmen tarafından verilen ise işçilere yeni çıkan yönetmelik ile İşçilerin Tazminat Hakları, sendikal çalışmalar ve izinler hakkında bilgiler verildi.

Bakmadan Geçme