Bu yıl servis ücretleri yüzde 8 zamlı

Kayseri Minibüsçüler ve Servis İşletmecileri Esnaf Odası Başkanı Yavuz Ay, bu yıl okul servisleri fiyatlarının yüzde 8 zamlandığını söyledi.

Kayseri Minibüsçüler ve Servis İşletmecileri Esnaf Odası Başkanı Yavuz Ay, okul servisi ücretlerine yüzde 8 oranında zam yapıldığını belirterek, “Bu yıl öğrenci servis ücretlerimiz Kayseri Minibüsçüler ve Servisçiler Esnaf Odası olarak Kayseri Büyükşehir Belediyesi ile yapmış olduğumuz görüşmeler neticesinde geçtiğimiz yıl 0-5 kilometre öğrenci servis ücreti 110 TL idi. Yaklaşık bu yıl yüzde 8 bir zam talebimiz oldu. Büyükşehir belediyemizin kararı ile yüzde 8’lik bir zam oranı ile geçen yıl 0-5 kilometre 110 TL olan ücretimiz bu yıl 120 TL olarak, 5-10 kilometre arası 120 TL idi 130 TL ve 20 kilometreye kadar olan mesafeler için de 130 TL iken 140 TL’ye çıkartılmış oldu. 20 kilometreden sonra ise her kilometre için artı 2 TL’lik bir zam uygulanmış oldu” dedi. İlkokul öğrencilerini taşıyan servis minibüslerinde rehber personel bulundurulacağını kaydeden Ay, rehber personel için her öğrenciden 30 TL alınacağını söyledi. Ay, “Bu dönem yine yeni bir uygulamamız da özellikle ilköğretimler ve ana okullarındaki çocuklarımız taşıyan servis araçlarımızın tamamında rehber personel bulunduracağız. İlk 4.'ler için kanun gereği bir zorunluluk var, Büyükşehir Belediyemiz ve Trafik Denetleme Şube Müdürlüğümüz ile bu yıl yaptığımız görüşmelerde uygulanması zorunlu olan şeyler içerisine alındı. Rehber öğretmen için de her öğrenci için 30 TL alınacak. Ayrıca bu dönem SRC ile Psikoteknik belgesi tüm servis şoförlerimizin alması zorunlu olan şeyler arasında. Eğer ki bir servis şoförümüzde psikoteknik, SRC, ilköğretim araçlarında personel yok ise o araçlarımıza Büyükşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğümüz tarafından uygunluk belgesi verilmeyecektir. Bunu da biz esnaf arkadaşlarımıza tüm meslektaşlarımıza ilan ettik. Açılan yeni eğitim sezonu başta tüm öğrencilerimize, velilerimize ve tüm meslektaşlarımıza inşallah Rabbim kazasız belasız hayırlı bir sezon geçirmeyi nasip eder. Ana temennimiz budur. Bugüne kadar olan tüm çalışmalarımızda ana unsur olarak ahlaki değerler noktası ve emniyet ve güvenlik bizler adına en önemli iki unsurdur. Bundan sonraki yapacağımız tüm çalışmalarda önceliğimiz bu olacaktır. Yine dolu dolu 9 ay eğitim sezonu boyunca meslektaşlarımızın tamamını eğitimden geçirerek ve 9 aylık bir eğitim, bir periyot fizibilitesini tamamlamış durumdayız. İnşallah başta ahlaki değerler, emniyet ve güvenlik olmak üzere bu iki ana unsurda birleşerek tüm eğitimlerde dikkat etmemiz gereken unsurlar budur. Çünkü her anne ve babanın en kıymetli varlığını taşıyoruz. Yükümüz gerçekten ağır. Türkiye'nin geleceğini taşıyoruz, bunun bilincindeyiz. Kayseri olarak da verdiğimiz hizmet kalitesini daha üst seviyelere çıkartmak için elimizden gelen gayreti sarf edeceğiz” ifadelerini kullandı.

“ESNAF ZOR DURUMDA KALDI”
Okulların iki hafta geç açılacağı kararını değerlendiren Oda Başkanı Yavuz Ay, “Geçtiğimiz günlerde sayın başbakanımızın yapmış olduğu açıklama bizi ticareten de üzdü. Bir ülkede yaşayan vatandaş olarak belirli bir kesimin sadece burada turizmde çalışan arkadaşların, turizm işletmecilerinin Türkiye'nin bize göre yüzde beşini temsil eden bir kesim için öğrencilerimizin 15 gün ileriye dönük eğitim sezonunun ertelenmesi bizi ciddi derece etkiler. 9 ay boyunca çalışıp 3 ay boyunca bunları tüketen bir esnaf grubumuz var. Bu esnafımız eğitim sezonu kapalı olduğu sürece kazanmıyor ve önümüzde Kurban Bayramı var ertelenen 15 gün sonunda 9 aylık mesleğimiz 8 aya düşmüş oluyor. Sayın başbakanımızdan bu kararı alırken keşke bizi temsil eden insanlardan bir görüş alınmasını isterdik. Böyle bir görüşün alınmadığını düşünüyorum, eğer bir görüş alınsaydı bizi temsil eden insanların da buna olumlu bir görüş bildireceğini zannetmiyorum. Esnafımız zor durumda kaldı ve yaklaşan Kurban Bayramı’nda bu insanların 3 ayda kazanç sağlamadıkları için kurban kesmekte zorlanacaklarını düşünüyorum” şeklinde konuştu.

Bakmadan Geçme