ASKON'DAN KÜLTEPE'NİN TANITIMINA BÜYÜK KATKI

Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin tarihi önemi bulunan Kültepe'yi tanıtmak için yürüttüğü çalışmalara, Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Kayseri Şubesi de Kültepe Ekonomi Zirvesi ile büyük katkı sunuyor.

Kültepe’nin Kayseri için önemine değinen ASKON Başkanı Ali Özcan, “Bugün Kayserimiz azimli girişimcileri azimli insanları ve mükemmel konumuyla Türkiye’nin ticaret yolları için kavşak noktasında bulunuyor” dedi. Ayrıca Özcan, Kültepe Ekonomi Zirvesi hakkında da, “Hedefimiz bu zirveyi uluslararası bir zirve haline getirmektir” diye konuştu.

Başkan Ali Özcan Kültepe’nin ekonomide sıfır noktası olmasına değindi. Özcan, “Kültepe Kayserimize büyük bir miras bıraktı. Bugün Kayserimiz azimli girişimcileri azimli insanları ve mükemmel konumuyla Türkiye’nin ticaret yolları için kavşak noktasında bulunuyor. Kayserimizin bu önemli mirasına sahip çıkan ve daha ileriye taşımak için azami çaba gösteren ASKON Kayseri olarak yerli ve milli ekonomi zirvesi olan “Kültepe Ekonomi Zirvesi” programında birbirinden değerli katılımcılarımızla birlikte Türkiye ve Dünya’daki ekonomik gelişmeleri ele alarak analiz ediyoruz. Gelenekselleştirmek üzere önemli bir adım attığımız zirvemizde Türkiye’mizin hedeflerini, strateji planlarını, politikalarını, mevzuatlarını, uygulamalarını gözden geçirip potansiyel pazarlarımızı, sektörlerimizi, yerel ve küresek ekonomik gelişmeleri ele alıyoruz. Bizler her daim vatanımız için çalışmayı, milletimiz için üretmeyi ilke edindik. Kültepe gerek bize sağladığı eşsiz verileri ile gerek tarihe ışık tutan muhteşem eserleriyle sadece Kayseri’nin değil bütün dünyanın en önemli yeri, odak noktasıdır. Kültepe ekonominin ve ticaretin sıfır noktasıdır, başlangıç noktasıdır. Ekonomi başkenti Kültepe hak ettiği yeri zaman içerisinde alacaktır” ifadelerini kullandı.

ASKON Kayseri başkanı Ali Özcan, “Bizler ‘Kültepe Ekonomi Zirvesi’ ile tarihe ışık tutacak ve günümüzün gelişmelerine atıflarda bulunmaya devam edeceğiz. Kayseri şehri bu bağlamda çok önemli bir köke sahiptir ve bu paylaşımlar için merkez olması gereken bir yerdir. Kayseri pek çok kültüre beşiklik etmiş her dönem önemini korumuş önemli bir şehrimizdir. Kültepe ise bu kültürlerin en başında gelmektedir. Kültepe ilklerin adıdır. Anadolu’da ilk ticari yazılı anlaşmalar burada yapılmış. Ayrıca ilk organize ticaret merkezi burada kurulmuştur. Kültepe bu özellikleri ile UNESCO Dünya Mirası geçici listesinde yer almaktadır. Biz bu zirveler ile UNESCO’da kalıcı miras listesine girmesini hedefliyoruz. Bu zirvemizden verimli çıkarımlarda bulunarak ülke ekonomimizin istikrarı için önemli çalışmalara imza atacağız. ASKON olarak bu değere kayıtsız kalmadık ve bir marka haline getirdik. Hedefimiz bu zirveyi uluslararası bir zirve haline getirmektir” şeklinde konuştu.

Özcan, “ASKON çatısı altında Kültepe Ekonomi Platformu oluşturduk ve bu iş adamları tüm işlerini bırakarak Kültepe’yi bir marka haline getirdi. Bugüne kadar bakanlar, bakan yardımcıları, milletvekilleri, Kayseri bürokrasisi, Türkiye’nin en önemli üretim yapan firmaları ile bir organizasyon yaptık. Bu sene üçüncü zirvemizi yapmaya hazırlanıyoruz. Şehrin organizasyonu sahiplenmediği zamanlardan bu günlere geldik. Bu sene Valilik himayesinde geniş katılımlı ve hedefleri olan bir programın taslağını oluşturduk. Kültepe’nin dünya markası olması artık an meselesi” dedi.
 

Bakmadan Geçme