Paralel Oyunu Furkan Bozdu

Türkiye geneli yayın yapan Furkan derginin 47 sayısı Kayseri'de İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünce satış yerinden toplatıldı. Derginin ISSN numarasının bulunmaması gerekçesiyle verilen toplama kararına dergi yetkilileri itiraz etti. Yetkililerin İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'ne vermiş olduğu dilekçe sonrası dergiler tekrar iade edildi. Olay sonrası dergi temsilcisi Kerim Sungur, toplama kararının kasıtlı bir oyun olduğundan şüphelendiklerini ifade etti.

Türkiye geneli yayın yapan Furkan derginin geri iade edilmesine rağmen, toplatılmasının insanlar tarafından yanlış anlaşıldığı için çok rahatsız olduklarını söyleyen Furkan dergisi Kayseri Temsilcisi Kerim Sungur: ' Dergimiz yasal olarak yayın hayatına devam etmektedir. Fakat usulsüz bir şekilde satış alanlarından toplatılması insanların zihinlerinde, bizler hakkında olumsuz düşünceler oluşturdu' şeklinde konuştu.

Sungur: 'Dergilerin toplatılması için verdikleri belgede, gerekçe olarak ISSN kodunun bulunmamasını gösteriyorlar. Fakat Kültür ve Turizm Bakanlığından aldığımız bilgiye göre dergide ISSN kodunun bulunması zorunlu değildir. Bu durum üzerine dilekçe verdik ve dergilerimiz geri iade edildi.'

'PARALEL İHANET'

Derginin toplanan sayısında Gülen örgütüne yer verildiğini ve bundan dolayı uzun süredir polis yoluyla kendilerini takip eden örgütün bir oyunu olduğunu düşünen Sungur: 'Dergimizin ön kapağında 'Paralel İhanet' başlıklı konu yer alıyor. Arka kapağında ise Fethullah Gülen'in Aynası' adlı kitabın reklamı yer almaktadır. Derginin muhteviyatında da Gülen örgütü hakkında yazılar bulunmaktadır.  Bunlardan dolayı derginin usulsüz bir şekilde toplatılmasının, Gülen örgütünün, polis koluyla tezghladığı bir oyun olduğunu düşünüyoruz.  ' ifadelerini kullandı.

Haber/Foto: Veli GÖGEBAKAN

Yorumlar 1
Mutafa Akdeniz 20 Ekim 2014 18:57

Gülen hoca kelimesini kullanan herkesi ülkeden yok etmek lazım

Bakmadan Geçme