KUYAP PROJESİNE KTO DAMGASI

Çalışanların ve İşverenlerin Küresel Ekonomideki Değişimlere Uyum Yeteneğinin Artırılması Projesi (KUYAP) ile ilgili yapılan çalışmalarda Kayseri Ticaret Odası'nın katkıları büyük takdir topladı.


KUYAP projesinin tanıtılması için Ankara'da düzenlenen toplantıda konuşan proje direktörlerinden Alberto Gomez, 2013 yılının şubat ayında uygulanmaya başlanan proje kapsamında Gaziantep, Malatya, Diyarbakır, Şanlıurfa, Trabzon, Kayseri, Van, Kastamonu, Sivas, Samsun, Elazığ, Kars, Erzurum, Kahramanmaraş ve Batman'da işveren ve çalışanlara ulaşacaklarını söyledi. Eğitimlerden Sorumlu Uzman Carlo Penco'da toplantıda yaptığı konuşmada, projenin Çalışanların ve İşverenlerin Küresel Ekonomideki Değişimlere Uyum Yeteneğinin Artırılması açısından son derece önemli olduğunu belirterek, projeye en büyük desteğin Kayseri Ticaret Odası tarafından verildiğini söyledi. Konuşmasında özellikle Kayseri Ticaret Odasına (KTO) değinen Carlo Penco, şuan işbirliği içinde ki Oda'lara ve katılımcılara KTO'yu örnek gösterdi.

Yapılan sunumlar ve verilen bilgilerden sonra katılımcıların sorularını yanıtlayan KUYAP yöneticileri, proje için oluşturulan istatistiklerle ilgili açıklamalarda bulundu.

AKMERMER: KUYAP KAYSERİ İÇİN ÖNEMLİ BİR PROJE

Öte yandan Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ferhat Akmermer, 'Ticaret Odası olarak insan kaynaklarının geliştirilmesi konusuna büyük bir ciddiyetle eğiliyoruz. Bu anlamda geniş bir politika oluşturma üzerinde çalışmalar yürütüyoruz. KUYAP'ta bizim önem verdiğimiz ve şehrimizi için önemli olacağını düşündüğümüz bir proje' dedi.

Başkan Vekili Akmermer, Kayseri'nin gelişip kalkınmasına destek olmak için oda üyelerinin ve genel anlamda KOBİ'lerin ekonomik anlamda güçlenmesi gerekiyor. Bizde üyelerimizin ücretsiz eğitim ve danışmanlık hizmetleri alabilmesi için üzerimize düşeni yapıyoruz. KOBİ'lerimizden de bu projelere sahip çıkmasını bekliyoruz' diye konuştu.

Ankara'da düzenlenen KUYAP toplantısına İŞKUR Müdürü Ahmet Ayçiçek, Kayseri Ticaret Odası Genel Sekreteri Murat Yerlikan, Genel Sekreter Yardımcısı Rüya Demet Köksoy, Proje ve Eğitim sorumlusu Ceren Şanlıdağ'da katılarak KUYAP yetkilileri ile görüşmelerde bulundu.

Haber: Erkinbeğ Uygurtürk

Bakmadan Geçme