EĞİTİM-SEN'İN GREV BİLDİRGESİNDE DİKKAT ÇEKEN MADDE

Eğitim-Sen'e üye öğretmenler, yeni yasa ile düzenlenen eğitim sistemini protesto etmek için iş bıraktı. Ancak, sendika üyelerinin talepleri arasındaki bir madde akıllarda soru işareti bıraktı.


Talepler arasında bulunan 'MEMUR-SEN'in imzaladığı ihanet sözleşmesi nedeniyle oluşan enflasyon kayıplarımız karşılanmalı, maaşlarımıza 2014 enflasyon farkı kadar ek zam yapılmalıdır.' Maddesi basın açıklamasını izleyen vatandaşlar tarafından, 'olay emek falan değil tamamen duygusal' yorumlarının yapılmasına neden oldu.

Ellerindeki pankartlar ile Cumhuriyet Meydanı'na gelen öğretmenler ve sendika üyeleri bir süre slogan attı. Öğretmenler adına basın açıklaması yapan Eğitim-Sen Kayseri Şube Başkanı Ulaş Apaydın, 'Eğitim alanında çok yönlü saldırıların ve dayatmaların arttığı bir dönemde sesimizi duyurmak ve sorunlarımıza kalıcı çözümler üretilmesi için birkez daha alanlardayız. Toplumun farklı kesimlerinin giderek artan ve acil çözüm bekleyen sorunları sürekli geri plana itilirken, eğitim sistemi üzerinden tüm toplum, iktidarın siyasal ve ideolojik hedefleri doğrultusunda biçimlendirilmek istenmektedir. Eğitimde ve yükseköğretim alanında bugüne kadar yapılan bütün siyasal düzenlemeler, hayata geçirilen fiili uygulamalar sadece eğitim sistemini değil, çocuklarımızın, velilerimiz ve bütün toplumun geleceğini ipotek altına almaktadır' dedi.

Açıklamanın ardından sendika üyeleri şarkılar eşliğinde halay çekip slogan attıktan sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

(Haber – Fotoğraf : Mesut DAVARCI)

 

Bakmadan Geçme