AGÜ - İTÜ KKTC iş birliği

KKTC Sanayi ve Ticaret Odalarıyla Kayseri Sanayi ve Ticaret Odaları ile bir konsorsiyum oluşturulması hedefleniyor.

Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) ile İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) KKTC, eğitim ve öğretimin tüm alanlarında karşılıklı iş birliğini ve ortak çalışma anlayışını teşvik etmek, geliştirmek ve desteklemek amacıyla, eğitsel, bilimsel, yönetsel tüm konularda iş birliği yapacak. İşbirliğinin ikinci aşamasında ise KKTC Sanayi ve Ticaret Odalarıyla Kayseri Sanayi ve Ticaret Odaları ile bir konsorsiyum oluşturulması hedefleniyor. 
Bu amaçla, Sümer Kampüsü Senato Salonunda rektör yardımcıları, dekanlar ve bölüm başkanlarının katıldığı toplantıyla, her iki üniversite arasında iş birliği protokolü imzalandı. 
Burada konuşan AGÜ Rektörü Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu, imzaladıkları işbirliği protokolü ile ilerleyen zaman içinde gerek akademisyen ve öğrenci değişimi yapabileceklerini söyledi. 
Prof. Dr. Sabuncuoğlu yapılan anlaşmanın birçok ortak sorunu beraber çözebilmek için güç birliği yapabilmelerine ve en önemlisi eğitim ve araştırmada ortak projeler yürütebilmek için bir fırsat olduğunu kaydetti. 
Ulusal üniversitelerde sinerji oluşturmaktan yana olduklarını belirten İTÜ KKTC Rektörü Prof. Dr. Ercan Kahya da, bu işbirliğinin her iki üniversiteden daha çok Kıbrıs ve Kayseri için faydalı olmasını dilediklerini ifade etti. 
Prof. Dr. Kahya, KKTC Sanayi ve Ticaret Odalarıyla Kayseri Sanayi ve Ticaret Odalarını bir yerde toplamak istediklerini de belirterek, üniversitelerle beraber, bir konsorsiyum oluşturmak istediklerini söyledi. 
Daha sonra AGÜ Rektörü Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu ve İTÜ KKTC Rektörü Prof. Dr. Ercan Kahya, hazırlanan protokolü imzaladı. 

Bakmadan Geçme