'28 Şubat kadınları kutuplaştırdı'

Memur Sen Kayseri Şubesi Bayan Komisyonu kahvaltıda bir araya geldi. Kahvaltıda konuşan Memur-Sen Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Habibe Öçal, '28 Şubat sürecinde aynı evin içerisinde kardeşler, anne-kızlar, gelin-kaynanalar, başı açık, başı örtülü şeklindeki ithamlarla kutuplaşmaya itildiler.' dedi.

Memur Sen Kayseri Şubesi Bayan Komisyonu özel bir restoranda düzenlediği kahvaltı programında bir araya geldi. Katılımın beklentinin üstünde olduğu programa Memur-Sen Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Habibe Öçal, Memur Sen Kayseri İl Temsilcisi Aydın Kalkan, AK Parti kayseri milletvekilli adayı Hülya Nergis Atçı ve memur sen üyeleri katıldı.
Memur Sen Kadın Kolları Genel Başkanı Habibe Öçal yapmış olduğu açıklamada, 28 Şubat gibi ağır bir darbeden geçtik. Bu darbenin en çok muhatabı kadınlar olmuştur. 28 Şubat sadece başı örtülü kadınlar üzerinden yönetilen bir operasyon değil. Aynı zamanda başı açık kadınlar üzerinden de yürütülen bir operasyondur. Çünkü başı örtülü kadınlar ve başı açık kadınlar şeklinde, toplumsal kutuplaştırmanın tarafı olmaktaydılar. Aynı evin içerisinde kardeşler, anne kızlar, gelin kaynanalar, başı açık, başı örtülü şeklindeki ithamlarla kutuplaşmaya itildiler. O dönemde bizimle aynı görüşte olan başı açık arkadaşlarımız bizden uzaklaşmaya başladılar. Çünkü bize yaklaştıklarında dönemin bir takım muhabirleri tarafından fişlenme korkusu ile bizden uzaklaşmak zorunda kaldılar. Bu noktada bilelim ki, 28 Şubat başı örtülü kadınlar üzerinden yürütülen bir operasyon değil,  başı açık kadınlar üzerinden de yürütülen toplumsal kutuplaşmaya alet olarak kadınların kullanıldığı bir darbe girişimidir.  28 Şubat bizde derin yaralar açtı. Bizler 28 Şubat ilan edildikten bir gün sonra ötelenmiş bir vatandaş olarak uyandık. Birçoğumuz işimize gidemez hale geldik.
Öte yandan, Memur-Sen Kayseri İl Temsilcisi Aydın Kalkan “Memur-Sen’in kuruluşunun 20.yılında yeni Türkiye’ye öncülük edecek,  güçlü sendika hedef 1 milyon üye kampanyasına desteklerinizi bekliyorum “dedi
Kahvaltıda konuşan Memur-Sen Kayseri İl Temsilciliği Bayan Komisyonu Başkanı Ayten Özsoy ise kadın sorunlarıyla ilgili araştırmalar hakkında bilgi verdi. Özsoy “Dünyada yoksulluk içinde yaşayan 1,4 milyar insanın yüzde 70’ini kadınların oluşturduğunu belirtti. Dünyanın en yoksul işçilerin yüzde 60’ını yine kadınlar oluşturuyor.  Kadınlar erkeklere göre yüzde 20 ile yüzde 50 arası daha az maaş alıyor. Dünyada açlığın, savaşın, göçün en ağır maliyetini kadınlar ödüyor” ifadelerini kullandı.

Haber- Foto: Selda Avcı-Taha Tayfun Bağcı-Erdal Ceylan

Bakmadan Geçme