2023 hedefi için yatırımlar artmalı

TÜMSİAD Kayseri Şube Başkanı Nusret Uğurlu, ülkede ekonomik büyüme ve istihdama en büyük katkıyı sağlayan etkenin yeni yatırımlar olduğunu belirterek, 2023 yılı Türkiye'sine hızla ilerlemek için bu yatırımların artması gerektiğini söyledi.

 
Tüm Sanayi ve İşadamları Derneği ( TÜMSİAD) Kayseri Şubesi tarafından “Devlet Destek ve Hibeleri” konulu Seminer düzenlendi.
 
TÜMSİAD Kayseri Şubesi tarafından, bir otelin toplantı salonunda düzenlenen seminere, Abdullah Gül Üniversitesi Rektör Yardımcısı Yusuf Baran, STK temsilcileri sanayici ve iş adamları ile dernek üyeleri katıldı.
 
Seminerin açılış konuşmasını yapan TÜMSİAD Kayseri Şube Başkanı Nusret Uğurlu, TÜMSİAD’ın KOBİ’leri yurt içi ve yurt dışında temsil edecek güçlü bir Sivil Toplum Kuruluşuna ihtiyaç olduğu tezinden hareketle 2005 yılında kurulduğunu belirterek şunları söyledi:
 
“Kısa sürede teşkilat çalışmalarıyla bu gün 13.000 üyeye, 56 yurt içi şubeye, 8 yurt dışı şubeye ve 100’ e yakın yurt dışı Temsilciliğine ulaşarak bu haklılığını ortaya koydu. TÜMSİAD olarak sorumluluğumuzun bilincindeyiz, kimseyle rekabet içinde değiliz. Kuruluş amacı doğrultusunda topluma hizmeti gaye edinen tüm kuruluşlarla da işbirliği ve yardımlaşmayı sürdüreceğiz. Türkiye ekonomisinin bel kemiği olan KOBİ’lerin kurumsal kimlik çalışmalarını, markalaşma, pazar payı, işletme ve istihdam gibi problemlerine çözümler önermekteyiz. Uluslararası arenada küresel sermaye ile rekabet zeminlerini inşa etmek üzere faaliyetlerimizi sürdürmekteyiz.  Bugüne kadar yüzlerce eğitim ve bilgilendirme faaliyetlerine imza atan, TÜMSİAD bu günde Genel Merkezimizin katkılarıyla bunlardan biri olan “Devlet Destekleri ve Hibeleri” seminerini gerçekleştirmektedir. Bir ülkede ekonomik büyüme ve istihdama en büyük katkıyı sağlayan şüphesiz ki yeni yatırımlardır. Yapılan hemen her yatırım bulunduğu ülkeye değer katar, yeni bir iş ortamı oluşturur ve ardından eleman, malzeme, ham madde ve benzeri ihtiyaçları doğurur. Dolayısıyla ekonomik bir döngü oluşur. Vergiler ödenir, işsizlik oranı düşer. Kısacası yatırım demek ekonominin büyümesi ve ülkenin kalkınması demektir. İşte bu yüzden devlet destekleri önem kazanmaktadır. 2023 yılı Türkiye’sine hızla ilerlemek için bu desteklerin artması, girişimcilerin ve yatırımcıların azami ölçüde faydalanması gerekmektedir.”
 
Yapılan konuşmanın ardından TÜMSİAD Proje Merkezi Komite Üyesi Adnan Kahraman, Nuras Yönetim ve Danışmanlıktan Devlet Hibeler Uzmanı Caner Karadağ ve Nuras Yönetim ve Danışmanlıktan Proje Uzmanı Muammer Eruz tarafından üyelere devlet desteği ve hibeleri konusunda bilgiler verildi.
Seminer sonrasında uzmanlara plaket, katılımcılara da sertifika verildi.
 
Kurum Haberi
 

Bakmadan Geçme